KaraYılan TR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
KaraYılan TR

HOŞGELDİNİZ KaRaYıLaN
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 İNTELİN P35 SERİSİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MeMaTi
Admin



Erkek
Mesaj Sayısı : 176
Yaş : 33
Location : dfgfdg
Job/hobbies : hgffg
Humor : erwer
Kayıt tarihi : 14/08/07

İNTELİN P35 SERİSİ Empty
MesajKonu: İNTELİN P35 SERİSİ   İNTELİN P35 SERİSİ Icon_minitimePaz Ağus. 26, 2007 7:32 am

İNTELİN P35 SERİSİ Asusp5k3deluxetopyu3
Işıldayan Borular: Altı P35-DDR3 Anakartı İnceledik
Asus P5K3 Deluxe WiFi-AP Edition
Asus, P5K Deluxe DDR2 ve P5K3 Deluxe DDR3 anakartları ile P35 Express yonga setli ilk anakartları piyasaya süren firmaydı. Şirket o kadar hızlı davrandı ki, diğer firmalar da Intel'in resmi duyurusunu beklemeden anakartlarını piyasaya sürmeye başladılar.

Özellikler
P5K3 Deluxe WiFi-AP Edition, tümleşik WiFi bağdaştırıcısı ile Asus'un "AI-Lifestyle" geleneğine ayak uyduruyor. Kartın isminin de ima ettiği gibi bu bileşen diğer sistemler için bir erişim noktası (access point) olarak da kullanılabilir. İlgili bağdaştırıcı vidalı küçük bir kart üzerine yerleştirilmiş ve en üstteki PCI-Express x1 yuvası üzerindeki USB girişine yakın bir yerde bulunuyor. Bu şekilde kabloyu daha rahat takmak mümkün oluyor.
P5K3 Deluxe, iki PCI-Express x16 ekran kartı (birisi x4 aktarım kipinde çalışıyor), iki PCI-Express x1 kart ve üç adet eski moda PCI kart yuvası olmak üzere toplamda yedi adet kart yuvası ile esnekliğin doruk noktasını sizlere sunuyor. PCI yuvalarının kullanılabilirliği satın alacağınız ekran kartının kalınlığına bağlı elbette.
Asus bellek yuvalarını eski tasarımlarının aksine fark edilir bir biçimde daha aşağıya taşımış, ancak belleklerin kolay takılabilmesi açısından ekran kartı yuvalarını da biraz aşağıya yerleştirmiş. PCI-Express x1 yuvaları ve bellek yuvalarının arasındaki boş alan her boyuttaki TV kartlarının kolaylıkla yerine oturabilmesini sağlıyor.
Geleneksel kule kasa tasarımları için güç bağlantıları oldukça ideal yerlerde bulunuyorlar. 8-iğneli ATX12V güç girişi üst kenarın arkasında ve 24-iğneli ATX girişi ön kenarın üstünde yer almakta. ATX bağlantısının üstünde de birçok kasanın 3.5" harici sürücü yuvasına yakın bir yerde disket sürücüsü girişi bulunuyor.
ATA girişlerindeyse durum biraz farklı. Seri ATA girişlerinden çoğu kasaların alt kısmında kalan sabit disk bölmelerine kablo çekmek oldukça kolay, fakat en üstteki iki girişe erişim uzun bir grafik kartının bazı parçaları tarafından engellenebilir. Örneğin deney için kullandığımız 8800GTX ekran kartımızın alarm hoparlörü bu iki girişi kapadı. Bu durumun aksine Ultra ATA girişlerinin ekran kartları ile uzaktan yakından bir sorunu bulunmuyor ancak konumlarının kartın dibine yakın olması kullanıcıların kasanın üstünde kalan sürücü yuvalarına erişebilmek için bu geniş kabloyu olabildiğine uzatmak zorunda kalacağı anl***** geliyor.
Çoğu kasanın ön panelindeki USB kabloları orta alt kısımdaki iki başlığa erişim için yeterince uzun ve esnek fakat kartın alt kısmının arka köşesindeki ön panel ses bağdaştırıcısı, çıkışları en üste yakın konumda bulunan kasalar için kablo çekmede bazı sorunlar yaşatabilir.
Parçaları anakarta yerleştirirken en büyük sorunu iki katlı boru tasarımı çıkartıyor. İşlemci soğutucusu çıkarmak için tutturuculara ve vidalara erişim zor olabilir. Hatta bazı soğutucu türleriyle üstesinden gelmesi imkansız bir hal alabilir, ancak biraz beceri ve sabırla birçok model başarıyla yerine oturtulabilir.

İNTELİN P35 SERİSİ Asusbilgipr4

Her şeyden önce: Asus, P5K3 Deluxe WiFi-AP anakartına kablosuz ağ kartı dahil neredeyse her şeyi eklemiş. Fakat sağını solunu biraz kurcalayınca arka tarafta bir şeyin eksik olduğunu görüyoruz: İkinci PS/2 çıkışı! Sanırız Asus artık herkesin bir USB fare kullandığına karar vermiş olmalı.
Arka panel Giriş/Çıkışlarında ilk göze çarpanlar, Gigabit ağ ve USB 2.0 çıkışları arasında kalan bir IEEE-1394 FireWire ve iki External (Harici) SATA girişleri. Sağa ve sola doğru gözlerimizi biraz daha kaydırırsak, gördüğünüz iki sayısal ve altı analog ses çıkışı Analog Devices'in AD1988B yüksek tanımlı (HD) ses çözücüsünün (codec) gücünü gözler önüne seriyor.
P5K3 Deluxe WiFi-AP, bu incelememizde çok-akışlı (multi-streamed) ses desteği sunan ilk ürün olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji iletişim uygulamalarından arka plan sesini ayırarak hoparlör ve kulaklık çıkışlarına ayrı sinyaller yollanmasını sağlıyor.

İNTELİN P35 SERİSİ Biostartp35d3a7deluxetood4
Biostar T-Series TP35DC-A7 Deluxe
Biostar müşterilerinin çoğunun CrossFire yapılandırmaları kullanmayacağının farkına varmış olacak ki en yeni T-Series anakartı sadece bir ekran kartı destekliyor.




Şu an çoktan duyurulmuş ve piyasada satılmaya başlanılan ürünleri incelememize rağmen, Biostar yaptığı halk duyurusundan haftalar önce bize TP35DC-A7 Deluxe anakartını yollamıştı.


Özellikler
Biostar yongaseti soğutucu boruları daha kendisine ulaşmadan TP35DC-A7 Deluxe anakartını üretmeye başladığı ve bize ilk ürettiği ürünlerden birini gönderdiği için aşağıdaki resimde iki standart pasif soğutucuyu görmektesiniz. Dolayısı ile bu resimlerin bileşenlerin dağılımı ve yerleri hariç, son görünümü yansıtmadığını da bilmelisiniz. Fotoğrafta farkına varabileceğiniz gümüşi çizgilerden oluşan ısı borusu yolları hem yongaseti bileşenleri hem de gerilim düzleştiricisinin (VRM) transistörleri üzerinden geçiyor, fakat Biostar'ın geçiştirme amaçlı takmış olduğu bu basit soğutucular abartılı soğutma tasarımlarının ne kadar gereksiz olduğunu kanıtlıyor.

Biostar, orta seviyeli TP35DC-A7 Deluxe anakartını sekiz fazlı bir gerilim düzleştiricisi ve normalde ancak pahalı anakartlarda görebileceğiniz katı kapasitörlerle donatmış. Tek bir PCI-Express x16 yuvası taşıması ise onun değerini biraz daha arttırıyor, çünkü firma, müşterilerinin çoğunluğunun doğal olarak CrossFire yapılandırmasıyla uyumlu olmayan nVidia ekran kartları kullanacağını hesap ediyor.





Biostar bellek yuvalarını geleneksel tasarımdan 1.2" aşağıya yerleştirmiş, ancak ekran kartı yuvasını da iki yuva aralığı kadar aşağı çekerek bellek kurulumunu kolaylaştırmayı amaçlamış. SATA ve Ultra ATA bağdaştırıcıları büyük ekran kartlarının engellemesine maruz kalmamak adına yeterli boşluklarla yerleştirilmiş ve üstelik kasanın alt sürücü yuvalarına erişim için kablo çekmek de kolay.

En üstteki PCI-Express x1 yuvası orta uzunluktaki genişleme kartları için bellek yuvalarının bulunduğu yere kadar boş alana sahip, ancak yuvanın hemen yanındaki boşlukta 4-iğneli "Molex" güç bağlantısı bulunuyor. Bu durumda ATX ölçülerinin desteklediği yedi yuvadan biri feda edilmiş oluyor.

Ultra ATA girişlerinin öne doğru yerleştirilmiş olması anakarta çok yakın bir yükseklikte sürücü yuvası bulunan kasalar için bir takım kablolama problemleri doğurabilir ancak bu problem de anakartı henüz anakarta vidalamadan bu kabloyu takarak çözülebilir. Asıl uğraştıracak nokta ise anakartın alt kısmında bulunan Ultra ATA girişlerinden kasanın en üst kısmına yakın yerlerde bulunan sürücü yuvalarına kablo çekmek.



Disket sürücüsü ve güç kablosu bağlantıları geleneksel kasa tasarımları için harika biçimde yerleştirilmiş. Öyle ki kısa kablolar arka kısmın biraz üstünde yer alan ATX12V (8-iğneli) girişi, üst ön kısımdaki ATX girişi (24-iğneli) ve merkeze yakın bir konumda bulunan 3.5" sürücü yuvasına kolaylıkla ulaşabiliyor. Erişilmesi güç olan bağdaştırıcılar ise hemen hemen her anakart için geçerli bir yerleşim yeri olan alt kısmın arka köşesindeki Ön-Panel ses ve CD girişleri.


Alt kısmın ön köşesindeki güç ve sıfırlama (reset) tuşları, genellikle üst seviye kartlarda görülen bu yerleşim sayesinde kartın üzerinde deney yapılabilmesini oldukça kolaylaştırıyor.
İNTELİN P35 SERİSİ Biostarnb4
IEEE-1394 FireWire denetleyicisinin bulunmaması bize TP35D3-A7 Deluxe'ın gerçekten orta seviye pazarına yönelik olduğunu anımsatıyor ancak orta seviye pazarın müşterileri çift gigabit ağ girişinin bulunmasından oldukça etkileneceklerdir.
Diğer bir üst seviye özellik ise iki eSATA girişi. Kullanıcılar PS/2 klavye ve fare, altı USB, iki RJ-45 ve altı analog ses girişlerinin yanında anakartın yüzeyinde sayısal ses giriş/çıkışları, seri ve paralel giriş çoklayıcılarını da (breakout) bulacaklar.

https://2img.net/r/ihimizer/img413/8422/gap35tdq6toppo2.jpg " border="0" alt=""/>
GIGABYTE GA-P35T-DQ6

"Hepsi-Katı-Kapasitör" (All-Solid-Capacitor) reklamını ilk yapmaya başlayan şirketlerden biri olan GIGABYTE, DDR3 müşterileri için iki tam donanımlı anakart sunuyor: Tahmin edebileceğiniz gibi DQ6 serisi her zaman şirketin en donanımlı ürünlerini temsil ediyor.

Özellikler
GIGABYTE'ın P35 Express yonga setli anakartı bünyesinde barındırdığı 12-fazlı işlemci gerilim düzleştirici ile "Six Dual (Çift altılı)" geleneğinden geliyor ve üstelik abartı yongaseti soğutucusu geleneğine de uymuş. GIGABYTE yedi genişleme kartı yuvasına ve gerekli gereksiz çoğu özelliğe sahip anakartıyla yapılandırma alanında doruk noktasını gözler önüne seriyor.
Bellek yuvalarının daha önce değindiğimiz anakartlardakilere göre çok az daha aşağıda bulunmasına rağmen üstteki ekran kartı yuvasına uzun bir ekran kartı takarsanız ikinci bellek yuvası ile çok yakın bir hizaya geliyor.
Üst PCI-Express x16 yuvası ile SATA bağdaştırıcıları arasındaki yeterli boşluk sayesinde istediğiniz her uzunluktaki ekran kartını herhangi bir bileşeni engellemeden takabilirsiniz ve bu yuvanın hemen arkasındaki PCI-Express x1 yuvası orta uzunluktaki x1 kartlarını takmanıza olanak sağlıyor. Ancak alt PCI-Express x16 yuvasına 8800GTX gibi uzun bir ekran kartı takmanız söz konusu olursa altında kalacak olan dört SATA çıkışının kullanılmasını tamamen engelleyecektir. Yine sistem toplayıcıları bunun gibi üst seviye ekran kartlarını ikinci X16 yuvasına yerleştirmek istemeyebilir çünkü bu yuvaya sadece dört adet hat gidiyor.
GIGABYTE'ın SATA2 desteği Jmicron tarafından sunuluyor. Bu denetleyici iki adet daha SATA ve Ultra ATA desteği ekliyor. İlgili Ultra ATA girişleri uzun kartların engelleyici yapısından uzak bir yerde yani biraz ön kısma doğru dizilmişler. Fakat bu yerleşim düzeni anakartın kenarına yakın bir yerdeki sürücü kafesine kurulumu imkansızlaştıracaktır. Ancak anakartı kasaya yerleştirmeden önce kabloyu yerine takmak böyle modası geçmiş kasalar için alışılagelmiş bir durum olsa gerek.

Tüm Ultra ATA ve SATA girişleri sabit disk yuvalarına kolay erişilebilecek konumdalar ancak birçok sistem toplayıcısı çoğu kasanın tepe tarafına yakın yerlerde bulunan optik sürücülere Ultra ATA kablo uzatmakta zorlanabilir. Bu olgu günümüzün tüm anakartları için geçerli bir durum çünkü SATA optik sürücüler giderek yaygınlaşmakta.
Kablolamada herhangi bir sorun yaşamayacağınızı düşündüğümüz diğer bileşenler üst kısmın arka köşesindeki 8-iğneli ATX12V girişi, üst kısmın ön kenarındaki 24-iğneli ATX girişi, ön kenarın merkezine yakın bir yerdeki disket sürücü girişi ve arkadaki ses çıkışlarının bitişiğindeki Ön-Panel ses bağlantısı. Güç kaynağı kafesi üst kısımda bulunan kasalar için güç girişlerine erişim kolay, disket sürücü girişi birçok kasanın 3.5" yuvalarına yakın vaziyette ve ses çıkışları kasanın ister tepesine yakın ister altta kalıyor olsun, orta uzunluktaki bir kabloyla ön panel ses girişlerinden oralara ulaşmak hiç de zor değil.
Sadece işlemci fanını takarken ve ATX12V kablosunu sökerken biraz zorluk çekebilirsiniz. CPU fan tutturma girişleri kuzeyköprüsü ve VRM soğutucusu arasında kaldığı için fanın kablosunu daha soğutucuyu takmadan yerine yerleştirmelisiniz çünkü CPU soğutucusu kolay kurulum için gerekli alanı kısıtlıyor. ATX12V girişinin çentikli tarafı ise paralel girişe o kadar yakın ki çentiği elinizle kavramaya çalışırken başparmağınız bile aradan giremeyebilir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.djdenizcom.tr.gg
 
İNTELİN P35 SERİSİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaraYılan TR :: DONANIM :: DONANIMLAR-
Buraya geçin: